Cele mai bune pizzerii din Chișinău cu cea mai delicioasă pizza în Capitală

18 aprilie 2022

Foamea te prinde mereu nepregătit. Mai ales când frigiderul este gol și dorința de a găti este aproape de zero. Sau poate ești un turist sau un călător pentru prima dată în Chișinău și ai fi vrut să mănânci ceva rapid și gustos? Să zicem că ai vrea o pizza, dar una adevărata, facută de cunoscători veritabili ai bucătăriei mediteraneene. Probabil că ți-ai dori un ghid de orientare. În Moldova se face pizza? Chișinăul știe să gătească o mâncare în stil mediteranean?

Am întocmit o listă din 7 localuri care pot să bucure apetitul culinar al oricărui gurmand. Sperăm ca această listă să vă ajute, atât pe Chișinăuieni și oaspeții ai capitalei, să vă orientați sau să descoperiți noi sortimente de pizza în orașul nostru. Avem o mulțime de pizzerii care ar putea să uimească senzațiile gustative cu produse clasice, dar și combinații unice, gătite cu măiestrie la noi în țară.

Pizzeria The BOX 

pizzerii din capitală

Pizzeria The BOX este pe placul tuturor! Pizza de la The BOX câștigă la aspectele gustative și estetice. Pizza Shaorma, pizza Cheeseburger și Barbeque Chicken nu lasă pe nimeni indiferent. Dar și pizza BBQ, Pepperoni, Bacon, Carnivora și Gardena sunt printre preferate și mai ales pentru bărbați, care le comandă după o zi de muncă și un cinci de tărie. 

Femeile nu sunt ignorate și au un asortiment pe potrivă. Ele de obicei aleg varianta mai dietetică: pizza Gardena, pizza Veggie, pizza Greek Garden și pizza Margerita. În plus, la The BOX, mai puteți găsi diverse salate, gustări, băuturi, etc. 

Livrarea este una din cele mai rapide și punctuale din Chișinău. Pentru grupuri turistice, precum și pentru o gașcă de localnici, există o oferta de 4 pizza +1. Asta chiar se bucură de succes. La plasarea comenzii, la celălalt capăt al firului, o voce foarte amabilă vă explică ce înseamnă această ofertă, iar grupurile rămân satisfăcute, deoarece este foarte accesibil la preț. 

Există și posibilitatea de a comanda online și poți urmări etapele de pregătire și livrare a comenzii tale prin tracking comandă. Clienții sunt mulțumiți și au mai multe cuvinte de laudă, exprimate în diverse opinii online. Clienții spun că au primit pizza fierbinte (“ieșeau aburi la deschiderea cutiilor, dar și o aromă mmm…”), livrare în 30 min, salatele din legume proaspete, parcă acum au fost culese, gustările delicioase, berea proaspătă și rece și că vor mai apela la ei. Perfect!

Ți-e poftă de ceva gustos?

Pizzeria Casa della Pizza

Casa della Pizza prepară o pizza gustoasă. Coaptă în cuptor tradițional, pe foc de lemne. Pizza are blatul subțire și crocant. Se poate comanda o pizza mare, gigantă, cu două gusturi. La ei, clientul are oportunitatea de a combina ușor diferite tipuri de pizza. Pe o jumătate – Atomica – se pune carne tocată, jambon, salam, bacon (cubulețe), mozzarela, sos de roșii. Pe cealaltă jumătate – Atlantide, împodobită cu Mozzarella, fructe de mare, măsline kalamata (cu sâmbure), oregano, usturoi, sos de roșii.

Sau o altă cutie enormă cu două feluri de pizza, pe două jumătăți. Pe o parte – Prosciutto crudo cu sos de roșii, cașcaval și evident cu adaosuri oregano, ardei, spanac.

Cealaltă parte – 4 Stagioni – sos de roșii, mozzarella, jambon, carne tocată (salsiccia), ciuperci, măsline. Este bună sau nu, va fi apreciată, de către client. La livrare însă, clienții spun că au avut probleme, deoarece a fost adusă cu întârziere. La gust bune, dar un pic reci deja. Și aici câteva păreri ale clienților.

Pizzeria Andy’s Pizza

Andy’s Pizza este pizzeria cea mai mare și una din primele apărute în Chișinău. A fost fondată la jumătatea anilor 90 și are în prezent mai multe filiale, devenind deja o rețea cu mai multe localuri. Nu este specializată doar în pizza, dar produce și un asortiment impunător de pizza. Metoda lor de preparare nu este coacerea pizzei în cuptor de lemne, ci mai degrabă după un stil american de bucătărie fast food. Oricum Andy’s este populară și are clienții ei.

Cu toate astea deseori se remarcă lipsa condimentelor tradiționale italiene, cum ar fi oregano, usturoi sau sosul de roșii. Se vorbește că nici uleiul de măsline nu este extra virgin.                                                                        

De fapt la Andy’s Pizza gusturile nu se mai schimbă de ani buni și mulți dintre consumatori pot confunda deliciul cu așa-zisul gust al copilăriei. Ei spun că vin în acest local în fiecare an, dar cu părere de rău, calitatea pizzei scade de la an la an. Deși personalul este destul de amabil. Iată câteva opinii și de la clienții Andy’s pizza.

Pizzeria Corso

Pizzeria Corso este apreciată în special de copii. Cauza poate fi pizza Dolcissima. Are blatul crocant, banane, ananas, mozzarella, frișcă, unt nutella, zahăr. Cum să nu le placă copiilor? Clienții fac glume că ar merge și în loc de tort, la desert pentru adulți.

La ei, la dorința clientului, pentru o plată adăugătoare, se mai pot adăuga diferite toppinguri, prosciutto, cabanos, șuncă sau bacon în pizza. Prețul variază pentru fiecare topping adițional. Unii clienți de la Corso au pretenții la prețuri, care după părerea lor sunt exagerate fără motiv. Însă majoritatea rămân relativ mulțumiți, pizza coaptă în cuptor cu lemne, pe vatră surprinde plăcut. Sperăm ca părerile dvs. să coincidă cu opiniile altor clienți, care au apreciat această pizzerie la justă valoare.

Pizzeria Pizza Mania

Pizza Mania este o altă rețea de restaurante, specializată în bucătărie mediteraneană. Este declarată ca un adept al gustului și rețetelor italiene, iar bucatele din paste și pizza sunt bucatele de bază ale restaurantului. 

La Pizza Mania se prepară pizza cu blatul subțire și crocant, sau cu blatul pufos și moale, se coace pe o vatră, cu sos de pizza pomodoro, mozzarella, salam, feta, vânătă, usturoi, roșii, maioneză. Pizza de obicei, se consumă ușor, gusturile sunt proaspete și aromate.
Dar sunt și greșeli de ordinul neglijenței, curățeniei și sanitariei. În orice caz asta spun clienții. Se mai spune că mâncarea este ok, dar comportamentul chelnerilor față de oaspeți și în general client service-ul lasă de dorit.

Pizzeria Caruso 

La Caruso trebuie să examinezi atent componentele de prepare a pizzei. Aparent, la ei se prepară pizza tradițională, dar totodată are ceva deosebit și nu tot timpul poate să corespundă gusturilor cu care v-ați obișnuit.

La Caruso se prepară o pizza italiană, patronul însuși fiind italian. Ca exemplu să luăm  pizza Emilia, deoarece are tradițional sos de roșii, mozzarella, ulei de măsline extravirgin, cu parmezan, pancetta, grana și rucola. Este o pizza  acceptabilă, deși unii dintre clienții lor au rămas un pic dezamăgiți. Clienții spun că au avut nenorocul de o atitudine proastă a chelnerilor, iar patronul italian a lăsat impresia că ”vrea doar să facă bani în Moldova”. 

Frecvent la Caruso se folosesc ingrediente proaspete și scumpe, precum este cașcavalul cel scump, cu un pic de mucegai (gorgonzola). În rest, sosul de roșii, mozzarella, ulei de măsline extravirgin, speck și grana. Sperăm să rămâneți satisfăcuți cu acest gust diferit.

Pizzeria Oliva 

Este un restaurant de tip familial cu o bucătărie mediteraneană, preponderent cea italiană.

Scopul dumnealor este familiarizarea publicului din Moldova cu bucate de înaltă calitate și o deservire aleasă. Accentul se pune pe mâncarea sănătoasă, din produse proaspete și de calitate. Originalitatea decorului și confortul localului impresionează plăcut. Însă calitatea deservirii este pe departe cea mai proastă din orice pizzerie din oraș.

Opiniile clienților diferă vast, însă la capitolul livrare cei de la Oliva mai au de lucrat. Părerea unui alt client pune pe gânduri, deoarece să aștepți mâncarea o oră și jumătate când ești flămând nu este un exercițiu pe care și-l dorește cineva.

Despre Topul de azi

pizzerii din capitală

Aceste pizzerii sunt cele mai discutate, analizate, lăudate și criticate pe rețelele de socializare și nu numai. În Chișinău avem destule pizzerii, așa încât oricine, chiar și un italian foarte pretențios să poată avea o satisfacție culinară. Sperăm că topul nostru italian să corespundă și cu gusturile voastre.

Buon appetito!

Citește articolele:

Alte articole
Despre beneficiile consumului de pizza: Pizza poate fi sănătoasă!
Despre beneficiile consumului de pizza: Pizza poate fi sănătoasă!

Descoperă rețete de pizza sănătoasă, fără a compromite tot efortul depus pentru păstrarea siluetei în zilele precedente.

luni, 17 octombrie 2022
Vezi mai mult
6 secrete pentru prepararea unui aluat de pizza perfect
6 secrete pentru prepararea unui aluat de pizza perfect

Vrei să prepari o pizza delicioasă acasă? Citește secretele de la The BOX pentru a primi un aluat de pizza perfect.

luni, 12 septembrie 2022
Vezi mai mult
Pizza vegetariană – o adevărată plăcere fără carne
Pizza vegetariană – o adevărată plăcere fără carne

Preferi un regim alimentar fără carne? Atunci poți să te răsfeți cu pizza vegetariană de la The BOX. Descoperă secretul nostru.

vineri, 12 august 2022
Vezi mai mult