Salata Cezar – cea mai populară mâncare comandată cu livrare la domiciliu

19 mai 2022

Putem anunța cu fermitate că salata Cezar de la The BOX este lider absolut în preferințele clienților noștri. Fiind o salată ușoară, dar totodată sățioasă, salata Cezar este preferata majorității. Adevărat că este foarte gustoasă. Simplă de preparat, având la bază salată iceberg și crutoane, unse generos cu un sos special, foarte apetisant. Se adaugă puțin ulei de măsline extra virgin, roșii cherry, Grana Padano, sos Cezar și piept de pui, pregătit special pentru această salată.

O istorie de un veac

Iată că se apropie jubileul de o sută de ani de când a fost inventată salata Cezar. După cum ne relatează postul Britanic bbc.com, cea mai populară salată a Americii, în special în SUA, această salată a fost inventată în Mexic, Tijuana, de către un emigrant italian în Statele Unite, pe nume Caesar Cardini. Acest bucătar talentat avusese un restaurant în San Diego, dar din cauza legilor prohibiției s-a mutat mai la sud, în Mexic. În anul 1924 avea deschis un mic restaurant devenit popular între americanii amatori de alcool ieftin. Și iată că în seara zilei de 4 iulie 1924, de Ziua Națională a SUA, lui Caesar Cardini i se termină produsele. Restaurantul plin de clienți, iar mâncare doar salată verde și ouă. Cardini nu vrea să-și piardă clienții și inventează sosul din ulei de măsline cu gălbenuș de ou. Salată verde, cubulețele de pesmeți scăldate în sos și-au făcut efectul. 

Caesar Cardini
Caesar Cardini

Actorilor le-a plăcut Cezar

Salata Cezar a devenit populară imediat. După cum își amintește însuși creatorul renumitei salate, fileul de pui, parmezanul, roșiile, ouăle fierte au apărut mai târziu. Vedetelor Hollywoodiene, amatoare de alcool interzis în California le-a căzut cu tronc salata lui Cardini, care era o gustare perfectă la petrecerile cu whisky. Clark Gable și Jean Harlow au mers special la Tijuana pentru a gusta salata crocantă a lui Caesar, preparată bogat cu sos cremos. Și în cartea “From Julia Child’s Kitchen”, apreciata bucătăreasă americană Julia Child a descris una dintre cele mai vechi amintiri ale ei la restaurant cu părinții ei, în anii 20 (sec. XX) și urmărirea lui Cardini, pregătindu-și creația la masa lor.

În doar câțiva ani, salata Cezar devine foarte populară în toată America de Nord, de la Pacific la Atlantic. Către anul 1941 trece Atlanticul, devenind populară și în Europa. În 1948 familia Cardini patenteaza sosul Cezar, iar în 1953, tot la Paris i se conferă titlul de “cea mai grozavă rețetă originară din America în ultimii 50 de ani.”

Deși a lăsat o avere de câteva zeci de milioane de dolari, viața lui Cardini seamănă cu istoria orașului Tijuana. Cu timpul, orașul s-a transformat într-un val de zeci de ani de crime și violență înainte de a începe o renaștere culturală recentă. În 2009, restaurantul Caesar’s, care nu mai era deținut de Cardini, s-a închis. Dar în 2010, o familie locală, Placencias, l-a redeschis, după o renovare totală.

Cezar devenit cultură

“Este una dintre puținele piese de istorie culturală pe care le avem,” a declarat bucătarul-șef Placencias. Aici, conform tradiției, în fiecare seară, un bucătar vine în centrul restaurantului și prepară în văzul tuturor celebra Salată Cezar.

Autorul oficial al celebrei salate americane s-a născut în 1896 pe malul Lacului Maggiore. În timpul Primului Război Mondial, Caesar Cardini a luptat în forțele terestre, iar fratele său Alessandro, în aviație. După război, cei doi au emigrat în Statele Unite și s-au stabilit în extremul sud al țării, în San Diego, California. După cum am menționat mai sus, când la începutul anilor 1920 țara a adoptat o interdicție privind vânzarea alcoolului, Caesar Cardini, după care a fost numită salata Cezar, nu a fost luat prin surprindere. A deschis un restaurant și hotel la 20 de mile sud de San Diego, chiar în afara orașului Tijuana. Cine a văzut filme despre anii Marii Depresiuni, știe cât de ușor a fost posibil să cadă victimă unor lupte între bande. Dar Caesar Cardini a știut să negocieze. S-a păstrat în umbră, s-a echilibrat cu dibăcie pe marginea legii cu cazinoul. Chiar și atunci când avea bani, nu a făcut din Caesar’s Place un restaurant elegant, preferând ca locația sa să rămână un motel obișnuit de pe marginea drumului, cu restaurant și sală de jocuri.

Ți-e poftă de ceva gustos?

Cele mai populare bucate de la The BOX

Oricine intră pe site-ul TheBOX.md și face o comandă cu livrare, nu se poate limita doar la o singură dată și doar la o singură comandă. Clienții noștri știu că la The BOX totul este proaspăt și gustos. Dacă am vorbit mai sus despre salata Cezar și am povestit câte ceva din istoria acestei salate, asta nu înseamnă că celelalte bucate de noi sunt neglijate. Nici pe departe. Comenzile cu livrare curg permanent pentru Pizza, dar și pentru aripi  și carne de pui, cartofi pai, etc. Mai ales că oferta 4+1 (a cincea pizza este gratuită) lucrează în zilele de luni-vineri.

Pizza 5 Cheese

Această pizza este comandată permanent și este disponibilă oricând. Gusturile de cașcaval proaspăt, topit la temperatura de coacere, aromele de bucătărie mediteraneană, îmbibate cu ingrediente italienești nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Sosul de roșii, mozzarella (porție dublă), feta, gorgonzola și Grana Padano, stropite cu ulei de măsline extra virgin, va satisface gusturile cele mai pretențioase, atunci când curierul aduce comanda fierbinte cu livrare ultra-rapidă.

Pizza Chicken Supreme

Pizza Chicken Supreme, marca The BOX, se află de mult timp printre bucatele adorate ale clienților noștri. La fel ca toate produsele din meniu, are la bază doar ingrediente proaspete și de calitate superioară. Este preferata multora. Conține cașcaval mozzarella, sos de roșii, ardei dulce, ciuperci, ceapă roșie, sos supreme și carne delicioasă de pui. Carnea de pui este preparată într-un mod special, după ce este ținută într-o marinadă deosebită de la The BOX.

Pizza Shaorma

Conține unele ingrediente care se pun într-o shaorma, doar că deosebirea este că la The BOX sunt proaspete și de calitate superioară. Această pizza te doboară cu aromele plăcute de cașcaval topit, de ceapă roșie prăjită, de sos de roșii, de mozzarella și de carne de pui. Castraveții murați și sosul garlic mayo, în ambianță cu gustul de pătrunjel proaspăt, totul copt în cuptor nu lasă pe nimeni indiferent. 

Pizza Rustica

Pizza Rustica amintește de coacerea pâinii și a plăcintelor pe o vatră, la țară. Fiind produsă cu șuncă, cu vinete și ciuperci  marinate, mozzarella și brânză de oi, cu sos de roșii, sunt ca o descriere din amintirile din copilărie ale lui Ion Creangă: “Și a doua zi, marți, taman în ziua de lăsatul secului de postul San Petrului, făcând mama un cuptor zdravăn de alivenci și plăcinte cu poalele-n brâu, și pârlind niște pui tineri la frigare, și apoi tăvălindu-i prin unt, pe la prânzul cel mic, cheamă pe mătușa Măriuca lui moș Andrei la noi”. 

Nu doar salată și pizza se comandă la The BOX. Gustările, băuturile răcoritoare, bere și sosuri. În special vom menționa produsele de carne de pui, barbeque sau copt în pane crocant.

Aripi de pui BBQ

Marinate printr-o rețetă specială de la The BOX, aripioarele de pui BBQ sunt coapte la foc lent, din timp fiind unse cu sos BBQ și ingrediente ce dau un gust deosebit.     

Pui Crispy

pui crispy

Produse din piept de pui și învelite în pane, sunt coapte până devin crocante, acoperindu-se cu o crustă fină. Această carne rămâne suculentă în interior, datorită marinadei secrete de la The BOX. 

Cartofi Pai

Se bucură de succes permanent, fie în post, fie de sărbători. La The BOX veți găsi cei mai gustoși, cei mai crocanti cartofi din Chișinău, pentru că la noi se pun cartofi de calitate, pregătiți în uleiuri rafinate, speciale pentru acest tip de bucate.

Clienților noștri le place să facă comandă cu livrare la The BOX. Altfel nici nu poate fi, pentru că noi nu ne facem publicitate, nu ne lăudăm.

Noi așa suntem – Foarte Buni!

Citește articolele:

Alte articole
Primii nostri clienti!
Primii nostri clienti!

Descoperă cum arata pizza noastra ajunsa la primii nostri clienti, care au publicat aceste poze pe profilurile lor de Facebook.

luni, 22 iunie 2015
Vezi mai mult
Welcome!
Welcome!

The BOX începe blog-ul său unde puteți să urmăriți ofertele noastre și de asemenea, articole interesante pe subiectul pizza.

joi, 11 iunie 2015
Vezi mai mult