Maraton de filme

23 martie 2015

Mâna sus cine nu iubește să se uite la filme! Foarte bine, pentru că ne-am gândit să vă prezentăm 3 filme care sperăm noi să vă meargă la suflet cu pizza noastră delicioasă.
Recomandăm să le urmăriți singuri, cu pritenii ori cu iubitul sau iubita. Dacă va strângeți mai mulți, să nu uitați că la 4 pizza cumpărate mai primiți încă una gratuit. Puteți alege pe care doriți, noi vi le pregătim cu mare drag.
Iată o mică lista de filme super de care suntem convinși că o să vă placă:

1.The Thomas Crown Affair – Thomas Crown, interpretat de Pierce Brosnan, este cel mai bun model pentru un bărbat de success. Deși provine dintr-o familie săracă, Thomas a reușit să devină multi-milionar până la 30 de ani. La terminarea colegiului el a ajuns la Oxford cu o bursă pentru sport, iar după aceea s-a descurcat minunat punând pe roate o afacere care de la an la an merge mai bine.

Viața sa pare a fi perfectă. Tânăr, frumos și plin de bani, bărbatul este totuși nefericit. Nimic nu mai prezintă interes pentru Thomas, care poae să-și satisfacă toată capriciile. În momentul în care constată că s-a plictisit de moarte, el caută aventură.

Ca din întâmplare în această perioadă, dintr-o celebră galerie de artă din New York dispare un tablou de Monet. Poliția începe cercetările și constată că hoțul este un amator. Nimeni nu bănuiește că bogatul Thomas Crown ar putea fi amestecat într-o asemenea afacere, până când Catherine Banning (René Russo), care este agent de asigurări și cercetează cazul pe cont propriu, își dă seama că acest bărbat ar putea să știe câte ceva despre misterioasa dispariție.
Hotărâtă să aducă tabloul înapoi, cu orice sacrificii, Catherine încearcă să se apropie discret de Thomas. Inițial, aceasta pătrunde în lumea celor mai bogați oameni din New York, cu ajutorul unor prieteni, încercând afle cine este de fapt Thomas Crown.

Când pe Thomas, Catherine își rezultatul cercetărilor fi un fiasco, pentru ea se îndrăgostește de principalul suspect. Sentimentele reciproce, pentru Thomas de de când o vede pe femeie, care devine pentru el singurul sco.

2. La dolce vita – “La dolce vita” este una dintre cele mai puternice și profunde pelicule regizate de Federico Fellini.

Narațiunea prezintă o serie de evenimente din viața unui jurnalist interpretat magistral de Marcello Mastroianni, care își explorează nereușitele profesionale și amoroase, fiind în final o reflecție asupra sensului vieții, ușor de găsit sau dimpotrivă inaccesibil. Acțiunea se desfășoară în Roma anilor ’50, unde personajul lui Mastroianni se ocupă cu partea de senzațional a știrilor: vedete de film, viziuni religioase, aristocrația decadentă. Talentul regizoral se manifestă în permanență. Secvența de început este pur și simplu magistrală: un elicopter survolează Roma, deasupra unei statui a lui Iisus, peste ruinele Coloseumului, deasupra unui grup de femei care fac plajă pe marginea unei piscine, deasupra unei catedrale. Înainte ca un singur cuvânt din dialogul bogat să fie rostit, Fellini prezintă deja o lume în care valorile religioase ale Bisericii Catolice, reminescențele păgâne ale vechii Rome, viața contemporană și dificultățile de comunicare și exprimare se îmbină într-un tot dizarmonic și totuși fascinant. Marcello locuiește împreună cu Emma, o femeie care îl iubește și dorește o căsătorie tradițională, dar în același timp este posesivă și acaparatoare, incapabilă de a înțelege căutarea lui pentru sensuri și simboluri într-o existență pe care ea o vede ca bidimensională și clară. Pe parcursul narațiunii Marcello întâlnește și alte personaje feminine fascinante: Anouk Aimee joca rolul unei iubite, frumoasă, Anita Ekberg este o vedetă americană de film, cel puțin la fel de frumoasă și atrăgătoare într-un fel simplu. Marcello se întâlnește și cu o tânără care lucrează la un restaurant aflat lângă plajă, fiind cucerit de simplitatea și naturalețea acestuia. La finalul filmului cei doi se reîntâlnesc pe plajă, separați fizic de valuri, despărțiți emoțional de cinismul său, acum depășit, dar și de inocența pe care ea a reușit să o păstreze.

Fellini conferă și o dimensiune religioasă personajului principal, atunci când Marcello scrie mai multe materiale despre inexplicabilă apariție a Fecioarei Maria, relatată de doi copii. Relația lui Marcello cu tatăl său este prezentată într-o manieră dulce-amăruie. Integrarea sau dimpotrivă respingerea intelectualului în viața mondenă este reprezentată de scenele unei petreceri organizate de unul dintre prietenii ziaristului, Steiner, unde se adună artiști, vedete, poeți, filosofi. Marcello are aici ocazia de a-i ridiculiza pe pretinșii intelectuali, dar petrecerea îi oferă și ocazia unui monolog memorabil.

Ca și Marcello, nici Steiner nu este cu adevărat fericit, deși are o familie iubitoare, bani, succes, prieteni. Cu toate acestea ceva lipsește, ceva nu este așa cum ar trebui să fie, se simte nevoia unei schimbări. Această metaforă cinematografică este specifică pentru epoca în care a fost realizată pelicula. Conflictul Est-Vest, Războiul Rece a cărui prezență se făcea simțită în permanență, amenințarea nerostită a unui pericol nuclear, erau teme abordate atât în existența cotidiană cât și în artă. În final este vorba despre o meditație asupra vieții, artei și iubirii.

3. Et Dieu… créa la femme – La cei numai 18 ani ai săi, Juliette Hardy e o tânără de o sexualitate debordantă, pe care o doresc toți bărbații din St.Tropez. Antoine, bărbatul iubit de Juliette, nu concepe să se însoare cu o femeie considerată ușuratică, în schimb Michel, fratele lui mai mic, se căsătorește cu ea.

Ți-e poftă de ceva gustos?

Alte articole
10 seriale de văzut în 2017
10 seriale de văzut în 2017

Ești obosit de viață stresantă? The BOX a pregătit o listă specială de top 10 seriale care merită să fie văzute din anul 2017.

duminică, 19 februarie 2017
Vezi mai mult
Liber la lectură #2
Liber la lectură #2

Nu știi ce să mai citești? “În umbra pașilor tăi” este o decizie perfectă pentru persoanele romantice. Citește recenzia The BOX.

duminică, 19 februarie 2017
Vezi mai mult
Liber la lectură #1
Liber la lectură #1

Februarie s-a transformat în luna iubirii și The BOX vine cu o recomandare și o invitație la lectură pentru cei romantici!

sâmbătă, 4 februarie 2017
Vezi mai mult