10 seriale de văzut în 2017

19 februarie 2017

Toți iubim să ne uităm la seriale și știm că, mai mult ca sigur fiecare dintre voi aveți chiar un serial preferat la care vă uitați cu răsuflarea tăiată. Am pregătit pentru voi o listă de 10 seriale pe care trebuie să le vedeți în 2017. Dacă mai știți și voi altele, le așteptăm cu mare drag în comentarii. În felul acesta o să ne facem un maraton întreg de urmărit seriale bune.
Să nu uitați să ne sunați cam cu 30-45 de minute înainte să vă cuibăriți pe canapea că să vă pregătim pizza bună 🙂

1. Sherlock, seria 4

Am aşteptat destul! A trecut multă vreme de când am putut vedea un epsod din seria englezează Sherlock, cu Benedict Cumberbatch şi Martin Freeman. La începutul lui 2016 am fost amăgiţi cu un episod special numit „The Abominable Bride”, însă au trecut aproape 3 ani de când ultimul episod al seriei 3 ne-a lăsat cu sufletul la gură să ne întrebăm „se întoarce sau nu Moriarty?”

Pe 1 ianuarie Benedict Cumberbatch şi Martin Freeman s-au întors pe micile ecrane să rezolve crime şi situaţii misterioase, cu la fel de mult şarm, cu o doză mare de inteligenţă şi cu un scenariu cum nu multe seriale au astăzi. Spoiler alert: Dr. Watson are un bebeluş acum! Aşa că o vom vedea mai mult pe Amanda Abbington care joacă rolul lui Mary Watson.

2. Emerald City

Emerald City este o poveste contemporană inspirată de Vrăjitorul din Oz. Este, se spune, contrapartida NBCpentru „Game of Thrones”, o poveste fantastică în care lupta se duce între magie şi ştiinţă. Dorothy (Adria Arjona, care a jucat şi în „True Detective”) este un tânăr ofiţer de poliţie, iar Toto este (cum altfel?) un câine poliţist. În rolul Vrăjitorului îl puteţi vedea pe Vincent D’Onofrio, iar actriţa Ana Ularu este West.

3. Taboo

Tom Hardy este actor şi co-producător al acestei serii limitate (se pare că sunt la modă seriile de doar câteva episoade). Povestea filmului are loc în anul 1814 şi este conturată în jurul personajului James Keziah Delaney (Tom Hardy) care reapare în viaţa familiei şi comunităţii londoneze după ce fusese dat dispărut (sau mort) în Africa. Acesta vine să preia controlul imperiului industrial creat de tatăl său, însă nu toate lucrurile decurg lin. Dimpotrivă, vom avea parte de o porţie zdravănă de conspiraţii, mistere, crime şi trădări.

4. The Young Pope, seria 2

The Young Pope este o coporducţie Sky Atlantic, Canal+ şi HBO, realizată de Paolo Sorrentino, o poveste captivantă şi controversată în care Jude Law joacă rolul unui papă ieşit din comun, machiavelic – am putea spune. Este poate cel mai bun film serial al anului trecut. Dacă nu aţi văzut sezonul trecut, ar fi bine să îl vedeţi! Vă garantăm adicţie totală şi un joc actoricesc rar întâlnit, atât în cazul lui Jude Law (Papa Pius XIII), cât şi în cazul lui Diane Keaton (Sora Mary, sfătuitoarea şi cea mai apropiată confidentă a Papei).

5. Girls, sezonul 6

Este sezonul final al seriei Girls care a făcut furori în rândul tinerei generaţii. Este un serial care se învârte în jurul câtorva femei tinere cu caractere diferite şi care ne arată un tablou (aproape complet) al generaţiei #Millennials. Nu rataţi această comedie cu accente dramatice creată de Lena Dunham!

6. The Good Fight

Dacă v-a plăcut serialul „The Good Wife”, atunci s-ar putea să vă placă să o revedeţi pe Diane Lockhart (Christine Baranski) în The Good Fight. Noua serie este un spin-off al serialului pomenit mai sus, care continuă povestea avocăţească din perspectiva lui Diane, care porneşte într-o nouă aventură alături de o tânără avocată – Maia (Rose Leslie, care a jucat şi în Game of Thrones). Cele două vor lucra alături de un alt personaj din „The Good Wife” – Lucca Quinn (Cush Jumbo) la o firmă de avocatură din Chicago.

7. Big Little Lies

Încă o serie limitată ne aşteaptă peste o lună. Şi are toate atuurile să devină unul din serialele de succes ale lui 2017. De ce? Pentru că are o distribuţie de excepţie – Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern şi Reese Witherspoon -, pentru că se desfăşoară în decorul idilic din Monterey şi spune povestea rivalităţilor dintre câteva femei (şi mame) din înalta societate. O rivalitate atât de dură încât poate duce chiar la crimă! Nu-i aşa că abia aşteptaţi să îl vedeţi?

8. Game of Thrones

Seria 7 Game of Thrones este penultima serie a acestui serial de succes (suspine în rândul publicului telespectator). Producătorii David Benioff şi D.B. Weiss au anunţat deja că pregătesc doar 7 episoade pentru seria 7 Game of Thrones, episoade în care ne vom lămuri asupra unor întrebări care macină mintea fanilor din întreaga lume. Dacă la sfârşitul sezonului 5 ne-am întrebat „mai trăieşte Jon Snow?”, acum sperăm să aflăm răspunsul la întrebarea „cine este tatăl lui Jon Snow?”. Sunt zvonuri că seria 7 Game of Thrones va fi difuzată mai târziu decât de obicei (undeva mult după aprilie), deci încă un motiv de suspine în rândul fanilor.

9. Star Trek: Discovery

Pentru fanii seriei Science-Fiction Star Trek acest sezon – Discovery – va aduce la cârma navei primul căpitan asiatic (actriţa Michelle Yeoh), dar şi un prim personaj gay, jucat de Anthony Rapp. Dincolo de aceste informaţii din categoria trivia, pe partea SF e bine de ştiut că vom cunoaşte o nouă specie non-umană interpretată de Doug Jones, o specie pe care n-am mai întâlnit-o niciodată de-a lungul acestei francize. Data de difuzare a seriei rămâne a fi confirmată.

10. Twin Peaks

S-a făcut multă vâlvă în jurul acestei reveniri. Fanii Twin Peaks (seria celebră semnată de David Lynch) sunt nerăbdători să vadă cum ar putea evolua noua producţie şi dacă mai poartă elementele fascinante ale seriei originale. Criticii sunt sceptici şi se întreabă dacă nu cumva şi în cazul noii serii Twin Peaks seva aplica expresia „ciorbă reîncălzită”. Nu ne rămâne decât să aşteptăm (încă nu s-a anunţat data premierei) şi să degustăm. Ciorbă sau nu, Twin Peaks din nou pe ecrane este un eveniment ce nu trebuie ratat!

Ți-e poftă de ceva gustos?

Alte articole
Liber la lectură #2
Liber la lectură #2

Nu știi ce să mai citești? “În umbra pașilor tăi” este o decizie perfectă pentru persoanele romantice. Citește recenzia The BOX.

duminică, 19 februarie 2017
Vezi mai mult
Liber la lectură #1
Liber la lectură #1

Februarie s-a transformat în luna iubirii și The BOX vine cu o recomandare și o invitație la lectură pentru cei romantici!

sâmbătă, 4 februarie 2017
Vezi mai mult
TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume
TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume

Unde se gătește cea mai bună pizza din lume? Citește acum și descoperă top 10 orașe din lume cu rețete de pizza speciale!

vineri, 15 iulie 2016
Vezi mai mult