TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume

15 iulie 2016

Câteva luni în urmă a fost realizat un sondaj denumit „Choice Awards”. Mii de cititori ai site-ului CNtraveler.com, unul din cele mai populare site-uri dedicate călătoriilor, au relatat/votat cele mai bune bune locații unde se gătește cea mai gustoasă pizză din lume.

10. Palermo, Italia

Pizza din Palermo are forme rotunde sau pătrate, are crustă crocantă și nu are ingrediente sofisticate. Aluatul a dospit mult, ingredientele sunt proaspete și carnea suculentă. Este o pizza tipic italiană, care este gătită doar în nordul Italiei și are o aromă specifică siciliană.

9. Florența, Italia

Pizza napolitană renascentistă a cucerit Florența, de la fabuloasa „Mercato Centrale” în San Lorenzo până la „Largo Pietro Annigoni”. Tradiționala pizza Napoli din această regiune are un miez moale și o textură hardcore, care te uimește prin unicitate și gust.

8. Edmonton, Canada

Într-o epocă în care pizza artizanală și cea de hipster sunt la moda, pizzele clasice gătite după vechile rețețe se regăsesc în Edmonton. Locuri ca „Tony’s Pizza Palace”, „Packrat Louie”, „Rose Bowl” au cele mai bune pizze din regiune. Trebuie, desigur, să încerci topping-urile, chiftelele, creveții și BBQ.

7. Veneția, Italia

Ce ar putea fi mai gustos ca pizza în Veneția? Doar romantismul. În această regiune se regăsesc cei mai buni bucătari care utilizează cele mai bune materii prime și tehnici de gătire a aluatului. Bucătari care gătesc o pizza, gustul căreia te va face să o reții pentru restul vieții.

6. New Haven, Connecticut, SUA

Pizza? Nu, în New Haven ei numesc apizza (“ah-Beetz”), în funcție de dialectul imigranților. Localurile „Frank Pepe Pizzeria” a lui Pepe și „Salvatore Consiglio” din Apizza lui Sally sunt imigranții care au inventat aluatul subțire, crocant al stilului de pizză tipic regiunii New Haven. Versiunea clasică este gătită din roșii zdrobite și brânză Romano rasă, după este carbonizată pe un strat de cărbune în cuptor.

5. Napoli, Italia

Napoli este originea pizzei napolitane. Aici se gătește pizza cu crusta napolitană și coaptă într-un cuptor cu lemne, pizza este mai moale și puhavă. Aluatul este acoperit cu roșii locale dulci și mozzarella. Nu trebuie să pierdeți posibilitatea de a vizita aceste două localuri: „50 Kalo” și „Pizzaria La Notizia”.

4. Orlando, Florida, SUA

Tipurile de pizza pe care le găsești în regiuea Orlando sunt asemănătoare cu pizzele tipic celor gătite de italienii din New York. Localurile „Via Napoli” și „Prato” gătesc pizze exact ca cele din Napoli (Italia, nu Florida). Dar există locaul „Pizzeria Del-Dio”, care te servește cu felii de pizza gătite în stil New York-sicilian și New York-napolitan la cerere.

3. Roma, Italia

Pizza clasică la Roma înseamnă blaturi pufoase pătrate, focaccia, felii de pizza napolitana vândute la colțurile clădirilor sau pizze coapte la comandă după preferințele clientului. Pentru a simți cu adevărat gustul tipic orașului, încercați câteva felii cu diferite topping-uri la „Pizzarium”, și apoi, la „Emma”, în cazul în care preferați pizza cu blat subțire cu un pahar de vin.

2. New York, SUA

Forma de pizza tipică orașului New York este cea în formă de triunghi cu aluat crocant, brâzoasă și cu picături de grăsime. Stilul cu renume mondial New York a fost inventat de imigranții din Napoli, care au adaptat pizza italiană gusturilor celor din orașul american. Încercați pizza de la „Roberta” din cartierul „Bushwick” din Brooklyn sau „Prince Street Pizza” în zona Nolita din Manhattan.

1. Chicago, SUA

Contrar aparențelor care spun că Chicago nu este un oraș unde poți găsi pizza gustoasă, această regiune este o adevărată oază pentru iubitorii de pizza. La „Deep Dish” puteți găsi o varietate de stiluri de aluat, inclusiv după grosime: groase și subțiri. Unii localnici iubesc pizza tradițională umplută cu tot felul de bunătăți locale și coaptă într-un cuptor cu lemne. Încercați neapărat pizza din localul „Pizano”, care este deschis din anul 1943. Pentru pizze cu un stil mai gourmet și blat mai subțire, încercați „Spacca Napoli”.

Cei care doresc să guste o pizza gustoasă, crocantă sau cu blat pufos, și neapărat gătită într-un cuptor cu lemne – încercați pizza „The Box” Chișinău. Pizzeria din Moldova vă va uimi prin gama variată de pizza și sosuri.

Ți-e poftă de ceva gustos?

Alte articole
Cea mai rapidă livrare de pizza din Chișinău
Cea mai rapidă livrare de pizza din Chișinău

Îți este poftă de o pizza fierbinte scoasă din cuptor? La The BOX livrarea este doar de 40 de minute. Citește mai mult.

marți, 21 iunie 2022
Vezi mai mult
De ce pizza de casă nu este ca la pizzerie? Trucuri din bucătăria restaurantelor pentru o pizza reușită
De ce pizza de casă nu este ca la pizzerie? Trucuri din bucătăria restaurantelor pentru o pizza reușită

Ai încercat să pregătești pizza acasă și ai obținut un gust necunoscut? Află acum ce trucuri folosesc restaurantele pentru o pizza reușită.

joi, 16 iunie 2022
Vezi mai mult
Cele mai bune pizzerii din Chișinău cu cea mai delicioasă pizza în Capitală
Cele mai bune pizzerii din Chișinău cu cea mai delicioasă pizza în Capitală

Vrei să mănânci ceva rapid și gustos? Noi o să-ți fim ghidul de orientare pentru cele mai bune pizzerii din capitală!

luni, 18 aprilie 2022
Vezi mai mult