Metode de încălzire a pizzei! Cum să o păstrezi la fel de proaspătă

24 aprilie 2016

Cu siguranță v-ați ciocnit cu situații în care rămâneau bucăți de pizza după petrecerile cu prietenii sau după ce ați comandat o cantitate mai mare.

Mulți dintre voi, după o anumită perioadă, preferă să arunce bucățile de pizza pentru că aceasta devine mai uscată și rece. Noi vă ajutăm să o păstrați la fel de proaspătă și să o încălziți corect chiar și după 2 zile păstrate în frigider.

Cum să păstrați corect pizza

Metoda ta de reîncălzire nu este singurul factor care va afecta gustul pizzei gătite la cuptor. Nu păstrați pizza în cutia adusă de curier. Luați bucățile de pizza și aranjați-le atent într-o pungă de hârtie(nu cea de ziar, preferabil). Fiți atenți ca fiecare felie separată de celelalte cu ajutorul hârtiei. Ulterior, aceste bucăți de pizza împachetate în hârtie le puneți într-o pungă de plastic și la final – în frigider.

Metode de reîncălzire a pizzei gătite la cuptor

Metoda numărul 1 – Cuptorul cu microunde

Datorită păstrării bucăților de pizza în hârtie și plastic, o parte din umiditate va fi absorbită. Aranjați bucățile de pizza într-o farfurie și setați cuptorul cu microunde la 120 de secunde – cu o temperatură de 60-80 de grade.

Rezultatul: Pizza devine proaspătă, dar nu este crocantă. Ingredientele vor avea același gust ca și la început.

Metoda numărul 2 – Cuptorul

Pentru a reîncălzi corect pizza este nevoie să preîncălziți cuptorul și, ulterior, să îl setați la 350 de grade. Puneți pizza în cuptor pentru maxim 5 minute, în funcție de grosimea blatului de pizza.

Rezultatul: pizza devine crocantă și este la fel de delicioasă ca prima zi.

Metoda numărul 3 – Grătar

Este destul doar să arunci bucățile de pizza pe grătar, fără ulei sau orice altceva, și lăsați-le să se coacă timp de 6 minute.

Rezultatul: Datorită temperaturii de pe grătar, brânza devine moale și nu are gust de cauciuc. Pepperoni este cea mai potrivită pentru a fi încălzită pe grill, pentru că crusta devine crocantă și delicioasă.

Metoda numărul 4 – Tigaia

Tigaia obișnuită din bucătărie este o metodă excelentă de încălzire a pizzei gătite la cuptor, în special dacă nu aveți grătar sau cuptor cu microunde.

Adaugi câteva picături de ulei în tigaie și o înfierbânți și după arunci bucățile de pizza. Dacă tigaia nu are capac – folosește o folie ca să acoperi pizza. O lași în tigaie pentru 6-8 minute.

Rezultatul: Pe tigaie, rezultatul poate fi mai gustos decât originalul. Crusta va fi crocantă. La gust nu va fi mult prea diferită de cea încălzită la grătar.

Alte articole
O scurtă istorie despre pizza
O scurtă istorie despre pizza

Vom încerca, în mai multe episoade, să îți oferim informații despre pizza, astfel încât după ce le afli ori vei …

luni, 13 februarie 2017
Vezi mai mult
Lucruri pe care nu le știai despre pizza
Lucruri pe care nu le știai despre pizza

Știm că pizza este alimentul preferat pentru toată lumea. Există foarte puține persoane care nu sunt topite după acest preparat. …

duminică, 29 ianuarie 2017
Vezi mai mult
TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume
TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume

Câteva luni în urmă a fost realizat un sondaj denumit „Choice Awards”. Mii de cititori ai site-ului CNtraveler.com, unul din …

vineri, 15 iulie 2016
Vezi mai mult