Cum arată cele mai populare 7 tipuri de pizza din întreaga lume

16 martie 2016

Pizza este una dintre cele mai populare feluri de mâncare gătite în întreaga lume. Cuvântul „Pizza” provine de la cuvântul „pita” care înseamnă „plăcintă”.

Pizza „The Box Chișinău” vă ajută să descoperiți cele mai populare 7 tipuri de pizza din întreaga lume:

1. LAHME BI AJEEN

Această versiune de pizza, care se traduce din limba libaneză – „carne cu aluat” se întâlnește în diverse regiuni din Orientul Mijlociu.

Acest tip de pizza se gătește cu ceapă tocată, carne de miel, chimen și iaurt. Pizza se gătește la sol. Dacă nu ați încercat vreodată, într-adevăr ar merita. E atât de delicioasă.

2. MARGHERITA

Pizza Margherita își are originile din secolul trecut și a fost numită în cinstea Reginei Margherita din Italia, soția regelui Umberto I și prima regină a Italiei.

Acest tip de pizza se gătește din topping de roșii, brânză mozzarella și busuioc proaspăt, care reprezintă roșu, alb și verde – culorile Italiei.

3. Calzone

Calzone înseamnă „ciorap” în limba italiană și își are originile în Italia. Este o pizza în formă de semicerc, Calzone este preparată din aluat umplut cu ingredientele unei pizze obișnuite.

4. STROMBOLI

Mulți oameni cred că Stromboli și Calzone sunt identice. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Există mai multe teorii cu privire la originea Stromboli. Restaurantul italian Romano & Pizzeria pretinde că își are originea în anul 1950 în Essington, Tinicum Township. Alții pretind că Stromboli cu chili și sos a fost inventat de Mike Aquino din Spokane, Washington și a fost numit după filmul Stromboli în care joacă Ingrid Bergman, care a fost filmat în 1954.

5. Marinara

Această pizză este gătită pe un blat blat subțire de aluat stropit cu ulei. Ulterior, peste blat sunt aranjate roșiile, usturoiul și oregano. În Italia, în trecut se organizau concursuri între marinari, care se întreceau cine mai repede prepară o pizza de casă.

6. Napoletana

Napolitană provine din regiunea Napoli a Italiei. Inițial, plăcinta napolitană a fost servită cu brânză. Dar, în anul 1889, când Palatul Regal a comandat o pizza napolitană în onoarea vizitei Reginei Margherita și astfel denumirea pizzei s-a transformat ușor în Margherita, în cinstea reginei.

7. Deep Dish

Spre deosebire de celelate tipuri de pizza, Deep Dish este mâncat cu un cuțit și furculiță. Pizza provine din Chicago și este preferată de majoritatea americanilor

Alte articole
O scurtă istorie despre pizza
O scurtă istorie despre pizza

Vom încerca, în mai multe episoade, să îți oferim informații despre pizza, astfel încât după ce le afli ori vei …

luni, 13 februarie 2017
Vezi mai mult
Lucruri pe care nu le știai despre pizza
Lucruri pe care nu le știai despre pizza

Știm că pizza este alimentul preferat pentru toată lumea. Există foarte puține persoane care nu sunt topite după acest preparat. …

duminică, 29 ianuarie 2017
Vezi mai mult
TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume
TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume

Câteva luni în urmă a fost realizat un sondaj denumit „Choice Awards”. Mii de cititori ai site-ului CNtraveler.com, unul din …

vineri, 15 iulie 2016
Vezi mai mult