De ce pizza poate lupta împotriva cancerului

4 iulie 2016

Pizza poate lupta împotriva cancerului. Potrivit unui studiu, se poate reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta alte tipuri de cancer.

Cercetătorii au descoperit că cei care au mâncat pizza gătită la cuptor de cel puțin două ori pe săptămână, au fost de 59% mai puțin susceptibili de a dezvolta cancer de esofag, au avut un risc de 34% mai mic de cancer la gât și au fost de 26% mai puțin susceptibili de a face cancer de colon.

Există tot mai multe dovezi cu privire la beneficiile pentru sănatate ale unei diete bogate în sos de tomate, dar este pentru prima dată când experții au susținut ideea că consumul de pizza poate lupta contra bolilor.

Dr. Silvano Gallus de la Institutul de Cercetare din Milano a declarat: „Am știut că roșiile utilizate în sos sunt considerate a fi un aliment care previne anumite tumori. Cu toate acestea, nu ne-am așteptat că pizza în ansamblu a oferit o astfel de prevenire a cancerului”.

Studiul a implicat 3315 de pacienți cu tumori ale sistemului digestiv, care au fost comparați cu aproape 5.000 de persoane care suferă de alte boli.

„Fiecare pacient a trebuit să completeze un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, inclusiv o întrebare despre cât de des au mancat pizza”, spune un raport în revista International Journal of Cancer.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că un consum regulat de pizza a ajutat suficient de mult pacienții pentru a opri cancerul.

Aproape toate pizza conține sos de roșii sau piure de roșii, iar acest lucru este deja dovedit că acestea au proprietatea de a se lupta cu cancerul. Secretul constaă în licopen, un antioxidant care se regăsește în tomate și le dă culoarea roșie.

Se crede că licopenul poate inhiba sau chiar inversa creșterea tumorilor.

Licopenul se găsește în roșiile proaspete, dar este mult mai eficient absorbit de organism atunci când roșiile au fost transformate în alimente.

Aportul zilnic necesar unui adult este mai puțin de un miligram, de aproximativ 25 de ori mai mică decât cea care a fost găsit în studilei pentru a te proteja împotriva bolii.

Alte studii arată că licopenul ajută la lupta cu prostata și cancerul la sân, boli de inimă sau infertilitate masculină.

sursa: Dailymail

Alte articole
O scurtă istorie despre pizza
O scurtă istorie despre pizza

Vom încerca, în mai multe episoade, să îți oferim informații despre pizza, astfel încât după ce le afli ori vei …

luni, 13 februarie 2017
Vezi mai mult
Lucruri pe care nu le știai despre pizza
Lucruri pe care nu le știai despre pizza

Știm că pizza este alimentul preferat pentru toată lumea. Există foarte puține persoane care nu sunt topite după acest preparat. …

duminică, 29 ianuarie 2017
Vezi mai mult
TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume
TOP 10 oraşe cu cea mai bună pizza din lume

Câteva luni în urmă a fost realizat un sondaj denumit „Choice Awards”. Mii de cititori ai site-ului CNtraveler.com, unul din …

vineri, 15 iulie 2016
Vezi mai mult