5 greșeli pe care să le eviți atunci când prepari pizza

Pizza preparată acasă necesită câteva ingrediente de calitate: aluatul, sosul, brânza și, probabil, unele topping-uri. Iată câteva recomandări de la bucătari pentru a prepara o pizza gustoasă acasă și cinci greșeli pe care să le eviți când prepari pizza în condiții casnice:

1. Întindeți aluatul prea subțire.

Bucătarii pledează, întotdeauna, în favoarea unui aluat super-crocant, pizza cu blat subțire, dar există o limită pentru cât de subțire trebie să fie acesta. Dacă întindeți prea tare aluatul și acesta devine prea subțire, crusta pur și simplu nu va fi suficient de puternic pentru a sprijini sosul, brânză și toppingul.

→ Urmați acest sfat: Pentru a prepara o pizza crocantă cu blat subțire, ușor întindeți aluatul până când grosimea ajunge între 2 și 4 mm.

2. Se încarcă pizza cu prea multe topping-uri.

Rețineți că, cu cât mai multe topping-uri adăugați, cu atât șansele ca această pizza să fie crudă cresc. Cantitatea mare de topinguri poate duce la aceea ca pizza să fie gătită inegal, cu o crustă arsă și cu topping nepreparat până la urmă.

→ Urmați acest sfat: Țineți minte că mai multe topping-uri înseamnă, în general, mai mult timp de preparare. Deci, pentru a obține într-adevăr pizza visurilor tale, repartizează uniform cantitatea necesară de topping peste blatul de aluat în funcție de tipul de pizză pe care îl prepari. Astfel, pizza se va găti uniform.

3. Nu coaceți carnea înainte de a prepara topping-urile.

În timp ce cele mai multe topping-uri pot fi pur și simplu preparate în timp ce întinzi blatul de aluat, există anumite ingrediente care necesită pregătire mai mult timp, ca de exemplu carnea. Chiar dacă pizza este gătită la o temperatură ridicată, timpul de coacere nu este suficient de lung pentru a găti carnea di topping.

→ Urmați acest sfat: Atunci când se utilizează în topping-uri: cârnați, pui, friptură sau șuncă, gătiți-le întotdeauna înainte de a pregăti pizza.

4. Folosiți la prepararea toppigului o cantitate mare de cașcaval 

De foarte multe ori, atunci când alegem cașcaval pentru toppingul pizzei nu știm care este cel mai potrivit. Unii consideră că cașcavalul se aranjează pe pizza și după se dă la cuptor, alții aruncă cașcavalul peste pizza abia după ce au scos-o de la cuptor.

→ Urmați acest sfat: Pentru o crustă perfectă trebuie să țineți cont că adăugați cașcaval peste pizza înainte și după ce ați scos-o de la cuptor. Cașcavalul mozarella se adaugă după ce ați scos pizza de la cuptor. Pentru topping – experimentați, dar fiți atenți – nu exagerați cu cantitățile mari de cașcaval. În timpul preparării la cuptor, acesta se poate arde.

5. Ați setat temperatura cuptorului mult prea mică.

O pizza gustoasă are nevoie de un cuptor fierbinte. Unii consideră că temperatură de 170° este potrivită pentru pizza, dar nu au dreptate.

→ Urmați acest sfat: S-ar putea părea un pic înfricoșător, dar cu cât mai des manivela cuptorul va ajunge la 260°, cu atât mai bine. Acest lucru gătește pizza repede, dându-i o crusta aurie frumoasă, care este foarte crocantă la exterior, dar suculentă în mijloc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*