Curiozități despre pizza!

Pizza își are originea în Italia, mai exact din regiunea Napoli. Pizza este un aluat plat, de obicei rotund, acoperit cu sos de roșii și brânză. Ulterior, această „pâine plată” este preparată la cuptor.

Pissa este un termen latin, apărut în secolul IX, care înseamnă „pâine plată”. Iar un om care se pricepe bine la prepararea pizzei la cuptor se numește „pizzaiolo”.

Pizza „The Box” Chișinău a decis să vă relateze câteva dintre curiozitățile legate de pizza preparată la cuptor:

Cea mai lungă pizza din lume
Cea mai lungă pizza a avut o lungime de 1,595.45 metri și a fost preparată la expoziția din 20 iunie 2015 de la Milano.
La prepararea pizzei a fost folosită 1,5 tone de brânză mozzarella și 2 tone de sos de tomate. Pizza a cântărit 5 tone și a fost preparată în 18 de ore de către peste 60 de bucătari. Peste 35.000 de felii au fost tăiate pentru vizitatorii expoziției și peste 300 de metri de pizza au fost oferite organizațiilor de caritate, care au împărțit mâncarea pentru cei săraci și nevoiași.

Cea mai scumpă pizza din lume
Cea mai scumpă pizza a fost inventată de Pizzaiolo Renato Viola, un membru faimos al echipei acrobatice din Italia. Această pizza costă 8300 de euro.
Iată care sunt componentele acestei pizza: făină biologică certificate și sare roz australiană, trei tipuri de caviar, creveți roșii, homar, greier mare, icre de pește și coniac Louis XII Remy Martin. Mai mult decât atât, această pizza este, de asemenea, servită cu o sticlă de șampanie.

Faimoasa pizza prăjită
Pizza se prepară în regiunea Napoli din Italia. Aluatul de pizza obișnuită este prăjit într-o cratiță și se umflă. Când este gata, se servește cu sos de roșii proaspete, busuioc și parmezan.

Pizza din grâu integral
Puțini amatori de pizza cunosc că există pizza preparată din făină integrală. Un fel de mâncare potrivit pentru cei care au griă de greutatea lor și nu vor să renunțe la pizza.
Ingredientul principal este făina integrală și conține mai puține grăsimi decât celelalte tipuri de pizza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*