Cele mai frecvente întrebări despre Pizza. Iată răspunsurile

Majoritatea dintre cei care gustă din Pizza „The Box” Chișinău își pun întrebări despre cum este preparat aluatul sau ce ingrediente conține acesta.

Noi am făcut un top al celor mai frecvente întrebări despre aluatul de pizza gătită la cuptor.

– Care sunt ingredientele de bază utilizate pentru aluatul de pizza?

– Ingredientele de bază sunt: făină, apă, sare şi drojdie.

– Cum obţinem o pizza subţire şi crocantă?

– Pentru a obține o pizza crocantă este necesar de a mări cantitatea de făină în raport cu proporţia de apă. Astfel, se va reduce timpul de amestecare al aluatului.

– De ce este nevoie de a folosi zahărul în aluat?

– Zahărul accelerează fermentarea.

– Ce rol are sarea în aluatul de pizza?

– Dacă zaharul grăbește fermentarea, sarea determină o fermentare a drojdiei mai lentă.

– Există vreo diferenţa între dospire şi fermentare?

– Există. Fermentarea reprezintă procesul de transformare a amidonului în alcool etilic şi CO2. Dospirea reprezintă modificarea structurii glutenului. Acesta include, la rândul său, peste 300 de procese chimice.

– De ce este necesar ca aluatul de pizza să fie dospit și ce se întâmplă dacă pizza este dospită prost?

– Dacă este dospit prost, aluatul de pizza are o consistenţă elastică, cu vezicule pe suprafaţă şi în timpul procesului de întindere aluatul devine foarte greu de manevrat.

– Care este succesiunea utilizării ingredientelor în aluatul de pizza gătită la cuptor?

– Pentru început se utilizează apă, drojdie și făină până obţineţi o masă compactă, apoi sare. La final, se adaugă ulei de măsline.

– Cum se coace pizza în cuptor?

– Există trei tipuri de coacere a pizzei: prin convecţie, conducţie şi radiaţie.

– Ce cantitate de lemne se utilizează într-un cuptor mediu de pizza?

– Un cuptor mediu de coacere a pizzei necesită circa 7–10 kg de lemne pentru o oră.

Va urma un alt articol cu întrebări/răspunsuri despre pizza „The Box” Chișinău. Așteptăm întrebările voastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*